Co vám otevřená setkání Kruhů sdílení® mohou dát?

Slovo "zkušenost" v sobě určitým způsobem foneticky obsahuje i význam slova "zkusit". Tak zkoušíme v našich životech vypořádávat se se vším, jak se dá. Bojujeme, překonáváme, rosteme, vzděláváme se. Někdy to jsou i trpké a bolestivé zkušenosti, která se do našeho života připletou. Právě ty negativní zkušenosti máme tendenci uvnitř nás více živit, dáváme jim více energie, více myšlenek.

Vše je o vlastní zkušenosti.

Zkušenosti, které sami neovlivníme. Každý z nás zaujme vždy k dané situaci, ať už k té dobré nebo špatné, nějaký postoj, nějak se zachová. A to nás utváří. Jsme jedineční právě v tom, jak k jednotlivých zážitkům, prožitkům - zkušenostem přistupujeme. Jak hluboko je vnímáme, jak moc jsou v daný okamžik a za dané situace důležité. Naše zkušenosti jsou tím nejcennějším v našem životě, co můžeme získat. Vše ostatní je pomíjivé.

Zkušenost je bezprostřední 

Zkušenost je osobního charakteru. Každý z nás získá ze stejné situace i protikladnou zkušenost. Ponaučení z vlastní osobní zkušenosti nezískám z toho, že si něco přečtu, že si nechám druhým poradit. Bezprostřednost vlastní zkušenosti je to, co dělá zkušenost naší vlastní zkušeností.

Cena získání zkušeností je vysoká 

Říká se, že zkušenost v pravém slova smyslu je nepřenositelná a jen obtížně sdělitelná. Na druhé straně je učení vlastními zkušenostmi nákladné nebo i nebezpečné a proto se lidé daleko častěji řídí příkladem nebo radou jiných, vyzkoušeným společenským zvykem, než aby riskovali nezdar a vlastní trpkou zkušenost. A lidé raději zůstanou ve své komfortní zóně, než aby se odvážili udělat krok navíc do z=ny učení a získávali nové zkušenosti.

Sdílení zkušeností je cesta 

Pokud tomu tak je, má smysl se o zkušenostech druhých dozvědět. A proč ne cestou otevřených setkání Kruhů sdílení®? Podělit se s ostatními o zkušenosti může být velice rychlý a efektivní způsob, jak si vytvořit vlastní odstup, rozšířit si obzory, inspirovat se a při nejmenším se seznámit s lidmi se stejným zaměřením. A k tomu slouží Kruhy sdílení®- sdílet svou vlastní osobní zkušenost s ostatními.



Kruhy sdílení®

Kruhy sdílení® je volná a nekomerční platforma. Záměrem této iniciativy s ochrannou známkou je šířit sílu sdílení prostřednictvím řízených otevřených setkání (Kruhy sdílení®), která ctí stejné základní principy, etický kodex a pravidla facilitace councilu. Podpořte tuto iniciativu palcen nahoru i Vy! Kruhy Sdílení® na Facebooku.

Předchozí
Další »
3 Komentar
avatar


These are truly great ideas in concerning blogging. You have touched some good factors here. Any way keep up wrinting. capital one card login in

Balas
avatar

Hi there, I believe your website may be having web browser compatibility issues. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Apart from that, fantastic site! itunes store login

Balas
avatar

This will offer you an idea whether it's worth paying straight away to your principal. mortgage calculator However, ensure to schedule a choosing your mortgage broker and discuss your mortgage and its required payments. canada mortgage calculator

Balas

Děkujeme za Váš názor k tomuto příspěvku! Sdílejte jej i s Vašimi blízkými!